Braderie in Kortrijk

Inschrijvingsformulier voor ondernemers niet uit kortrijk

PRIJSLIJST (exclusief BTW)

Inschrijven is enkel online mogelijk. Factuur volgt na inschrijving via boekhouding@shopinkortrijk.be

Laad-en lospas + definitieve plaats krijg je via braderie@kortrijk.be. 

ZONE 1 – 2
 €25 / lopende meter (€30,25 incl. btw)

ZONE 3
€15 / lopende meter (€18,15 incl. btw)
Voorwaarden:

 • (Klik om te openen) Algemene voorschriften bij braderies: veiligheid en preventie bij het bezetten van het openbaar domein
 • (Klik om te openen) Algemene voorschriften bij braderies: veiligheid van de voedselketen
 • Voornaamste voorschriften:
  1. De organisator kan in geen geval verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele ongevallen waarbij de standhouder of diens klanten betrokken mochten zijn of voor beschadigde of verlies van materiaal van de standhouder, en kan bijgevolg geen financiële gevolgen daarvoor dragen.
  2. Ook eventuele kosten die ontstaan door bevuilen en/of kwetsen van toeschouwers, omstaanders en/of voorbijgangers alsmede ook beschadigingen van hun eigendommen vallen volledig te lasten van de standhouder.
  3. De standhouder dient over een verzekering B.A. te beschikken voor het uitoefenen van zijn activiteit.
  4. De standhouder dient volledige in orde te zijn met de wettelijke voorschriften van het FAVV.
  5. De standhouder zal geen hinderlijke activiteiten uitoefenen voor de organisatie van de braderie. Hij moet over de nodige keuringsattesten beschikken inzake brandveiligheid (kramen die werken met gas of frietketels) en inzake veiligheid (tenten,springkastelen,enz,…)
  6. Geen materieel mag opgesteld worden buiten de individuele toegewezen zone.
  7. Er moet steeds een vrije doorgangszone zijn van 4m breed en 4 m hoog.(wagens hulpdienst!)
  8. De eventuele brand-, gas- en/of waterkranen in die zone dienen steeds bereikbaar en vrij te zijn.
  9. De enige mogelijkheid om in te schrijven is via de website www.braderiekortrijk.be
  10. Betaald is betaald. Geen teruggave mogelijk.
  11. Er zijn geen aanpassingen meer mogelijk achteraf. Gelieve dus meteen het juiste aantal lopende meters door te geven.

#Kortrijk
Korting

Het handelsdistrict organiseert van 04 tot 06/09/2020 de jaarlijkse septemberbraderie ‘Kortrijk Korting’. Maar onder voorbehoud!

Als de volgende Nationale Veiligheidsraad de organisatie van grote evenementen:

 • toestaat = dan gaan we all the way en maken we er een bruisende braderie van met dans, muziek, animatie voor kinderen, kermis
 • niet toestaat = dan organiseren we de braderie zoals in juni met enkel de handelaars die in en voor hun zaak hun waren aan de man brengen (als het kan). Er zal dan geen ruimte zijn voor handelaars van buiten het braderiegebied en slechts een beperkte mobiele animatie.

Ondernemers hebben het moeilijk gehad de laatste maanden.
Daarom volgende tegemoetkoming:

 • alle zittende handelaren in de zone van de braderie, de handelaren met vestiging in Kortrijk (inclusief deelgemeenten), de ambulante handelaren met abonnement in Kortrijk = moeten dit jaar uitzonderlijk geen standgeld betalen.
 • Alle handelaren van buiten Kortrijk, ambulante handelaren die geen plaats hebben in Kortrijk moeten wel betalen. Dit aan de gebruikelijke tarieven.

Als de braderie niet mag doorgaan, zal het handelsdistrict tijdig communiceren daarover via deze website en sociale media. Het handelsdistrict kan niet aansprakelijk worden gesteld voor gemaakte kosten bij de deelnemers in geval van annulatie. De handelaar verklaart zich hiermee akkoord door in te schrijven.